Стартира “ДариВреме за Добро” в Кърджали: Обединени в Инициативата за Позитивна Промяна

Сдружение „Омега“ с гордост съобщава, че са стартирали европейската инициатива “TimeToMove 2023”, в рамките на която се представя кампанията “Дари Време за Добро” в Кърджали. Този мини-проект ще бъде реализиран в партньорство с ПГИ “Алеко Константинов”, като целта е да се въведат младите хора във вълшебството на доброволчеството и да бъдат подготвени за успешно им ангажиране в обществото.

Основната цел на кампанията е да създаде култура на доброволчество и солидарност в града, където доброволците и трудът им се ценят и признават. Инициативата се осъществява чрез провеждане на редица стимулиращи събития, включително обявяване на “Месец на доброволеца”, доброволчески инициативи, създаване на идейни проекти и гласуване за най-добър проект.

Кръстосването на тези дейности и събития има за цел да изгради обхват от възможности, които да отворят вратата за развитие на доброволчеството сред младежите. Част от кампанията  е инициативата “Доброволци в кафенето”, която предоставя възможност на младите хора да се запознаят с различни роли в доброволчеството и да споделят свои идеи и опит. Допълнително се планира събиране на екипи, готови да предложат иновативни доброволчески проекти, като най-добрият от тях ще бъде реализиран с подкрепата на другите участници.

Всички заинтересовани са поканени да се присъединят към инициативата и да станат част от движението, което променя света чрез една добра постъпка по една. Заедно, чрез доброволчество и солидарност, можем да направим нашия град по-добро място за живеене. Нека дарим време за добро и да бъдем част от промяната!”