Глобал Нет бе сред официалните лица при откриването на новата автогара в Черноочене.

Сградата е оборудвана с най-съвременна система за видеонаблюдение и високоскоростен интернет за пътниците и персонала! Най-съвременни технологии, професионализъм и доверие в екипа на Глобал Нет!

Исмет ИСМАИЛ Новата автогара в Черноочене бе тържествено открита днес на първият ден от селищният празник. Ритуалът започна с празнична програма на малчуганите от Детска градина „Знаме на мира“ в централното село. Малките пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите си и дошлите на празника и откриването.

Ръководството на Община Черноочене се погрижи всеки участник да получи подарък за доброто представяне. Кметът на Общината Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник. Той подчерта, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места. Благодарение на реализираните проекти община Черноочене става по-добро място за живеене, заяви той. И допълни, че през изминалия период са разрешени основни проблеми, свързани с общинската пътна мрежа, улиците в населените места, водоснабдяването и канализацията. Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват това, каза Айдън Осман.

Сред официалните гости бяха Гюрчай Сюлейман – управител на фирмата изпълнител на строителството, Станислав Луков – управител на проектантската организация, Лазар Попов – управител на фирмата за видеонаблюдение и интернет, както и много гости от местите администрации. Автогара „Черноочене“, като идея за реализиране е залегнала през 2012 г. с благоустрояване и покриване на дере, и изтичане на необходимите срокове. Строителството започна на 20 ноември 2020 г. и е завършено на 17.08.2023 г. с приемане от държавна приемателна комисия. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман отбеляза, че автогарата е една от най-важните места за съвременното населено място, защото от тук тръгват и пристигат жителите и гостите. Обърна се и към младите семейства и най-малките чернооченци: „Пожелавам Ви да пътувате, но и да се завръщате тук в родния край при своите близки и приятели!“.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман преряза трикольорната лента на автогара съвместно с официалните гости. След като лисна вода за берекет и отвори символично бариерата покани всички присъстващи да разгледат новата придобивка. Автогарата е разположена над покритото дере на площ от 6600 кв.м. Намира се в непосредствена близост до международен път Русе – Хасково – Кърджали – ГКПП „Маказа“. Сградата на два етажа включва зала за пътници, билетно, информационно и багажно гише, стая за майки с деца, офиси за транспортни фирми, търговски помещения и бюфет. Новата автогара в Черноочене ще осигурява качествено транспортно обслужване на местните жители и гости на община Черноочене, информационно ще обезпечава и ще предлага удобство на пътуващите След откриването на автогарата програмата на селищният празник продължава със свободни борби. Утре следва шах турнир, бридж-белот и регионален детски футболен турнир.