Проект CIAC: Конференция за Младежко Участие и Разпространение на резултати

Конференцията за разпространение на резултатите на Проект CIAC беше успешно проведена с цел гарантиране на широко разпространение на разработените интелектуални продукти пред голяма аудитория. Събитието насочи вниманието към устойчивото популяризиране на иновативните продукти, създадени в рамките на проекта на различни заинтересовани страни.
Събитието се състоя в град Пловдив и бе предназначено за млади лидери, младежки работници, представители на НПО-та, младежки организации и мрежи. Изборът на Пловдив за домакин на конференцията се дължеше на наличието на значителен брой младежки работници и НПО-та в региона. Допълнително, включването на група от Кърджали и чуждестранни участници придаде разнообразие на представителите, което обогати обмена на знания и опит.

В рамките на конференцията бяха представени иновативни интелектуални продукти, включително Доклади и анализи на ангажираността на младите хора в България и Словения, Методика за изследване на младежката ангажираност, Наръчник за ангажиране на младите хора и Електронни обучителни модули за активиране на младежта. Тези продукти спомогнаха за повишаване на осведомеността и разпространението на програмата “Еразъм+”, като източник на финансиране за подобни проекти.
Конференцията създаде подходящи условия за устойчиви резултати след приключването на проекта CIAC и насърчи добрите практики в областта на младежкото участие. В резултат на събитието, участниците и заинтересованите страни се ангажираха да продължат работата си, включвайки други представители на целевите групи в техните мрежи и партньорства. Сдружение „Омега“ изготви структурата на събитието и адаптира дневния ред на английски език, осигурявайки подходящи средства за обратна връзка чрез приложението “Mentimeter”.
Всички присъстващи получиха по едно хартиено копие от Методиката и Наръчника, които сега могат да станат важна част от техните професионални библиотеки.
Този успешен опит е първа стъпка към по-широкото разпространение и прилагане на концепцията за младежко участие, като иновативен и важен аспект на образованието и обществената дейност.