Електронни учебни модули за ангажиране на младите по Проект CIAC

Електронни учебни модули за ангажиране на младите по Проект CIAC

Сдружение “Омега” съобщава за успешната реализация на четвъртия интелектуален продукт по Проект CIAC – Електронни учебни модули подобрени с иновативния Чатбот ChatGPT. Тези модули се предоставят чрез уебсайта на проекта и целта им е да насърчат информираността на младежите за техните граждански права и възможността за участие в обществото. На този уебсайт младежите ще намерят и лесно достъпен бутон за достъп до ChatGPT , видео уроци, линкове с полезна информация и тестове за самооценка.
LINK: https://www.ciacproject.eu/
Учебните модули предоставят информация за различни теми, свързани с политика, общество и институции, които включват основни аспекти на политическия процес и разнообразни форми на гражданско участие. Младите хора могат да научат за възможностите за участие както в България, Словения и Европейския съюз, така и в региона на Западните Балкани. Тези модули включват теми като гражданско образование, активно участие на младежите, медийна грамотност, както и информация относно живота и работата в Европейския съюз.
Съвместните усилия на трите организации – Сдружение “Омега,” Фондация “Кореняк,” и словенското Дружество DRPD, стоят зад създаването на тези електронни модули, с цел да насърчат ангажираността на младежите и да ги подкрепят в участието им в процесите на вземане на решения, в съответствие с приоритетите на програмата “Еразъм+”. Платформата ще се поддържа и актуализира редовно и след приключването на проекта, за да осигури лесен достъп и използване за всички желаещи.
Изключително иновативното допълнение към тази образователна платформа е интеграцията на чатбота ChatGPT, създаден от OpenAI, който представлява революция в света на информационните технологии. ChatGPT е изключително популярен сред младите хора и се е превърнал в неразделна част от техния ежедневен живот. Тази интеграция им предоставя удобен и бърз достъп до информация, свързана с гражданската активност, техните граждански права и възможностите за участие в обществени инициативи.
Този интелектуален продукт се предоставя безплатно и с многоезичен интерфейс, което прави достъпа до него удобен за всички. Платформата насърчава младежите да станат информирани и активни граждани, готови да се ангажират в обществото и да сътворят позитивни промени. Не изпускайте възможността да изпробвате тази образователна платформа и да се включите в обучението.