Наръчник за ангажиране на младите хора по Проект CIAC

Сдружение “Омега” с гордост представя Наръчника за ангажиране на младите хора, разработен от трите партньора в проект CIAC – Сдружение „Омега“, бенефициент и партньори Фондация „Кореняк“ и словенското Дружество DRPD.
Link за изтегляне от сайта: https://shorturl.at/jszK7
Този наръчник е изчерпателен и структуриран ресурс, създаден с ясната цел да подкрепи активното участие на младите хора в гражданския живот и обществото. Той предлага всестранен преглед на различни аспекти на младежката ангажираност и гражданско участие и включва разнообразни модули, обхващащи теми като ролята на младите граждани в демократичните процеси, правата и отговорностите на младите хора, идентичност и разнообразие, участие на европейско ниво, стратегии за ангажиране на младежта, развитие на лидерски умения, създаване на безопасни пространства за младежка ангажираност, мониторинг, оценка и устойчивост.
Този наръчник предоставя обширен набор от инструменти, ресурси и успешни примери, предназначени за младежки работници, обучители и младежки лидери. Те могат да ги използват за разработване и успешно изпълнение на инициативи и кампании, насочени към участието на младежите. Съдържанието на наръчника не само информира, но и вдъхновява младите хора да се ангажират в обществото и да използват своите гласове и умения, за да направят истински промени. С изчерпателния си ресурсен арсенал и инструменти, наръчникът предоставя необходимата подкрепа и насоки, за да се създадат и засилят активни младежки общности, способни да направят промяна в света около тях.
Да вдъхновим заедно младите хора и да ги подкрепим в техния поход към ангажираност и създаване на истински промени.