Методика за изследване на младежката ангажираност

Нашите приятели от Сдружение “Омега” имат удоволствието да представят Методиката за изследване на младежката ангажираност, разработена в рамките на проекта CIAC от три участващи организации: Сдружение “Омега” като бенефициент и фондация “Кореняк” и словенското дружество DRPDNM като партньори. Методиката има съществено значение и включва разнообразни методи и техники за изследване на младежкото участие и ангажираност. В рамките на разработката са използвани различни изследователски методи, чрез които са събирани и анализирани данни и резултати от проведени изследвания.

Методиката, можете да намерите в сайта на Сдружение „Омега“ и да свалите тук: https://shorturl.at/hjlxV

Методиката предоставя различни перспективи относно младежката ангажираност, насочени към подпомагането на целевите групи и допринася за по-добро разбиране на тази концепция. Детайлно се разглежда значение на младежката участие и начините, по които могат да се организират и мобилизират младите хора. Проучват се потенциалните участници в младежки групи и изучават се нормативните институционални рамки в България и Словения, които оказват влияние върху младежката участие. Освен това се анализират съществуващи практики и инструменти, които подпомагат ангажирането на младежта.

Не на последно място, в методиката са включени добри практики от България и Словения, които могат да послужат за вдъхновение и мотивация за заинтересованите страни. Всяка от организациите представя по пет добри практики за активизиране на младежи и активно участва в разработката на интелектуалния продукт. Тези практики спомагат за по-широкото разбиране на начините, по които може да се подкрепи и стимулира младежката активност в нашите общности.