Национални анализи за младежката ангажираност в България и Словения по проект CIAC

Нашите добри приятели от Сдружение „Омега“ представят успешно завършения Интелектуален Продукт 1 – НАЦИОНАЛЕН АНАЛИЗ за младежката ангажираност в България и Словения, по отношение на младежите към гражданството, гражданското образование и младежкото участие.
Този ценен ресурс на информация е наличен на три езика – български, словенски и английски и е резултат от проекта “Творчество и Иновации за Активно Гражданство” (CIAC) по програма Еразъм+ (2020-2-BG01-KA205-079486). Иновативният продукт е резултат от сътрудничеството между Фондация „Кореняк“, словенския партньор DRPD и водещия партньор по проекта – Сдружение „Омега“.
Създаването на този интелектуален продукт включи задълбочен анализ на институционални документи, учебни програми и учебно съдържание, свързани с ангажираността на младите хора в областта на гражданското участие. Националният анализ придава изключителна стойност както за нашия проект, така и за всички, които се интересуват от този важен въпрос. Важно е да отбележим, че този анализ е полезен не само за България, но и за други държави и организации, както в рамките на Европейския съюз, така и извън него.
Изготвените национални анализи относно младежката ангажираност в България и Словения могат да бъдат намерени и изтеглени от уебсайта на Сдружение „Омега“, тук:

Национални анализи за младежката ангажираност в България и Словения по проект CIAC


Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа, предоставена по Програма Еразъм+, KA2 Стратегически Партньорства.