Ботевци с награди в областта на изкуството

На 5 ноември се проведе награждаването на участниците в ХV-ти Национален конкурс на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” гр. Кърджали 2022 г. и ХV-ти Национален конкурс на детското изкуство „Фотоприказки” гр. Кърджали 2022 г., организирани от Общински детски комплекс – Кърджали, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Деветокласничката Бурчин Салиф от ЕГ „Христо Ботев“ е носителка на специалната награда на кмета на Кърджали в конкурса „Вълшебният свят на Родопите“. Отличената творба е избрана от над 800 произведения в направление изобразително изкуство.

Десетокласничката Кремена Шикова се отличи в конкурса „Фотоприказки“. Тя получи поощрителна награда. В надпреварата участваха над 500 снимки.

И тази година ботевските възпитаници показаха силно желание за творческа изява, което пряко се отразява на качеството и нивото на творбите. Темата е значима, но още по-важен е подходът на участниците към нея и индивидуалната интерпретация на всеки един от тях.

Ръководител на отличените учениците, разкрили своя талант в творческите състезания, е г-жа Ширин Хаджиева, учител по изобразително изкуство.

Източник ->