Весела Добрикова с отлично представяне на национална математическа конференция

Весела Добрикова и научният й ръководител Вълчо Милчев през лятото на старта на съвместния им проект

Грамота за отлично представяне на INTERNATIONAL FORUM SECURE DIGITAL FUTURE 21 на 22-рата ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика получи ученичката от 10 клас в ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали Весела Добрикова. Пред журито тя представи проект на тема: „Числата на Пел и числата на Пел-Люка”. Неин научен ръководител е математикът Вълчо Милчев, почетен член на Съюза на математиците в България.

Конференцията се проведе в онлайн формат на 22 януари 2022 г. и на нея бяха представени проекти по математика, допуснати от жури след селекция, на ученици от София, Варшава, Пловдив, Стара Загора, Добрич, Кърджали.

В проекта на Весела са включени задачи от математически състезания: Международна олимпиада по математика, Британска олимпиада, Олимпиада на Канада, Олимпиада на Испания, Олимпиада на Индия, Олимпиада на Полша, както и от математически списания School Science and Mathematics Journal /САЩ/, Mathematical Reflections /САЩ/.

Рецензентът на проекта проф. Емил Колев, дмн, специално е отбелязал, че изложението е пълно, последователно и математически коректно.

Весела Добрикова участва за първи път в Националната ученическа конференция на УчИМИ, а ученици на нейния ментор Вълчо Милчев години наред бяха сред най-успешно представилите се на този престижен форум.

Източник ->