175 първокласници в „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали

С отделни тържества стартира новата учебна година в училището за шампиони

Две тържества ознаменуваха първия учебен ден за новата 2021/2022 година в СУ „Петко Рачов Славейков“ . На първото присъстваха всички ученици от начален етап на обучение, които демонстрираха и новите си ученически униформи. Второто бе за по-големите от прогимназиален и гимназиален етап на обучение, част от които също вече са получили униформите си и гордо ги носят в празниците и делниците.

Много красота изпълни двора на най-голямото училище в южна България в 9:00 часа на слънчевия 15 септември. 175 първокласници пристъпват прага на училището, за да трупат знания и да развиват своите способности. Техните родители и близки също присъстваха на тържеството в отделна обособена зона.

След ритуала по вдигането на националния флаг и посрещането на знамето на училището водещите Деница и Виктория изразиха радостта си, че са ученици в най-доброто училище и дадоха думата на директора да открие новата учебна година. В речта си директорът Милко Багдасаров обяви откриването на новия СТЕМ център, представи новите униформи, успехите в момента на волейболния отбор до 15 години, който побеждава на световното първенство.

За първи път на училищна сцена се изявиха първокласниците Преслава Хасърджиева, Елена Вълчева, Мария Айвазова, Тасим Тасим и Любомир Колев със стихове, посветени на новите ангажименти, които ще имат като ученици. От името на развълнуваните родители към присъстващите се обърна Христина Янева – майка на първокласничка, бивша ученичка в „Славейков“ и настоящ учител по английски език в същото училище.

С изпълнение на песента „Щастието“ петокласничката Виолета Стоева поздрави първокласниците и всички деца. С поздрав за по-големите малко по-късно глас извиси Мария-Магдалена Делчева от 11 клас с емблематична песен на Кристина Агилера.

Валентина Запрянова, начален учител, удари първия звънец за новата година и го предаде на бъдещата абитуриентка Теодора Шанева.

Тържеството мина под надслов „Олимпийските символи“, посветено на принципите на олимпизма, които се спазват в „Славейков“ неизменно и постоянно. В края директорът Милко Багдасаров, придружен от първокласниците запали олимпийския огън в училището за шампиони с пожелание да свети на славейковци по пътя към едно по-добро утре.

Второто тържество за учениците от 5 до 12 клас започна в 10 часа и протече под същия надслов. Тържеството бе уважено лично от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Той се обърна към учителите и учениците, към техните родители и поздрави славейковци, че вече са и световни шампиони, визирайки победите на волейболистите тези дни.

Към присъстващите се присъединиха завършили вече ученици и много приятели на училището. На въпроса на водещите: „Какво е тържество на „Славейков“ без реч на директора и песен на Мария-Магдалена?“, отговорът бе бурни аплодисменти. Финалът бе изключително вълнуващ. Завършилите тази година ученици от най-успешния клас за всички времена с трима пълни отличници на матурите и носител на национална диплома заедно с класния си ръководител Васил Визев отговориха на призива за общ танц и увлякоха всички в танца на надеждата. За всеобща изненада и радост в танца с удоволствие и умения се включиха кметът Хасан Азис и директорът Милко Багдасаров.

Емоция и откриване, възможни само в най-доброто училище!

Източник ->