90 първокласника прекрачиха училищния праг в община Момчилград

В община Момчилград 90 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг. Броят на учениците в първи клас е с 5 повече в сравнение с миналата учебна година. Всички първокласници получиха като подарък за първия учебен ден комплект с училищни помагала с лично послание на кмета на общината Илкнур Кязим. През новата учебна 2021/2022 година в 8-те училища – 6 общински, 1 държавно и 1 частно, на територията на общината ще се обучават 1 164 ученици.

Кметът на общината Илкнур Кязим беше гост на тържеството за 15-и септември в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Звездел.

„За Община Момчилград образованието е водещ приоритет, защото вярваме, че в основата на развитието на обществото ни. Ще продължаваме да инвестираме в създаването на най-добрите условия за образование на всяко дете на територията на общината ни. Нека си пожелаем всички първият учебен звънец ни направи по-единни и ни зареди с оптимизъм“, заяви пред ученици, учители и родители Илкнур Кязим.

Председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер беше на откриването на учебната година в Духовното училище, а ресорният заместник Гюлюзар Исмаил – в СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Момчилград. В останалите пет училища гости на тържествата бяха други представители на ръководството на общината.

Източник ->