Започва специализирана операция за безпроблемно протичане на изборния процес

ОД на МВР-Кърджали

Специализирана операция, свързана с осигуряването на добър обществен ред преди и по време на изборите за Народно събрание на 11.07.2021 г., започва от днес на територията на ОД на МВР-Кърджали. В нея ще се включат сили на Областната дирекция и Зоналното жандармерийско управление.

Мерките за безпроблемно протичане на изборния процес са определени в заповед на старши комисар Щерьо Милчев. Те включват: противодействие на конвенционалната престъпност, предотвратяване на нарушения на обществения ред и противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, подобряване на обстановката по безопасността на движение, масови проверки на моторни превозни средства и водачи за установяване на обявени за издирване автомобили и лица, неправоспособни водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

Предвидени са сили и средства за охрана на изборните книжа при транспортирането им до секционните избирателни комисии, охрана на изборните помещения и предаването на протоколите след приключване на изборния ден в РИК.

Регионален пресцентър на МВР

Източник ->