Подаръци за първото бебе на Момчилград

Първото бебе от община Момчилград, родено в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ получи подаръци от общинска администрация. Кметът Илкнур Кязим и заместникът по здравни и социални въпроси Гюлюзар Исмаил посетиха здравното заведение, за да връчат бебешка количка и принадлежности от първа необходимост за новороденото. То се казва Езги Нурхан, родено е на 5 януари в 15,20 часа. Високо е 49 сантиметра, а теглото му е 3 килограма. Езги е първа рожба за майката Нефие Синан, която живее със семейството си в село Конче.

Бебето на община Момчилград е третото, родено в болницата от началото на 2021 г. Първите две новородени са от Чернооченско и Кирковско. От началото годината в момчилградската болница са родени общо 7 бебета.

Илкнур Кязим поздрави екипът на родилно отделение с 8 януари – Бабинден, когато се отбелязва Деня на родилната помощ.

„Вие сте хора с изключително важната мисия – благодарение на вас се ражда новия живот. Точно затова с екипът ми сме готови винаги да се отзовем на вашите нужди“, заяви Илкнур Кязим.

„Над 200 са бебетата, проплакали за първи път в момчилградската болница през изминатата 2020 година. Благодарение на професионализма на колегите и добрите битови условия, популярността на родилното ни отделение отдавна е надхвърлила област Кърджали. Това е и причината половината от родените бебета да са от вътрешността на страната“, заяви директорът на болницата д-р Младен Къров.

Източник ->