Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд – Кърджали

Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд – Кърджали, с което спрямо А. М. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият е задържан на 25 декември в Кърджали след полицейска проверка, при която у него и в дома му са открити 280 грама марихуана, 50 грама амфетамин и 10 грама метаамфетамин. Общото тегло на иззетите наркотици е над 340 грама. На А. М. е повдигнато обвинение за незаконно придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Пловдивският апелативен съд прецени, че от събраните до момента доказателства, значителното количество разнообразни наркотични вещества, разпити на свидетели и признанието на обвиняемия, че е зависим от наркотици, e налице обосновано подозрение, че той е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. Съдът намира, че няма опасност той да се укрие, но има опасност да извърши престъпление предвид наркотичната му зависимост.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за НЕВИНЕН до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.

Източник ->