Инвестициите в инфраструктура са приоритет в Бюджет 2020 на община Момчилград

Ако искаме община Момчилград да привлича инвеститори и младите хора да се завърнат, трябва да подобрим инфраструктурата. Това заяви кметът Илкнур Кязим по време на публичното обсъждане на проекта за общински бюджет през 2020 година. На него присъстваха жители на Момчилград и общината, общински съветници и кметове на населени места.

Илкнур Кязим подчерта, че през следващите месеци приоритет ще бъдат ремонт на общинските пътища, водоснабдяване и изграждане на канализации в общината.

„Ще кандидатстваме по различни проекти, за да можем да инвестираме в инфраструктурата средства извън предвидените в бюджета“, каза Илкнур Кязим. Като пример тя посочи, че в момента се готви проект за подмяна на съществуващото улично осветление с енергоспестяващо, като целта е да се намалят разходите за електроенергия.

„Бих желала да подобрим изцяло жизнената среда във всички населени места, но за съжаление възможностите, с които разполагаме са ограничени. Ще влагаме средства на местата, където има най-голяма нужда, но в същото време ще се опитваме и да балансираме, за да няма ощетени жители на общината“, каза още Илкнур Кязим.

Източник ->