Кметът инж.Хасан Азис дари на Клуба на инвалида климатикö отзова се след отправения апел за помощ

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис дари на клуба на инвалида в Кърджали климатик след отправения апел за помощ, а днес преди обяд започна и монтажът му. Така проблемът с топлото в клуба,настъпил след като вандали повредиха климатика му по време на празниците, бе решен,а членовете на клуба вече няма да мръзнат.

Кметът на Община Кърджали е много чувствителен към проблемите на хората с увреждания. Той се ангажира с набавянето на помощни средства за придвижване за наши членове. Бе направен специален списък по време на честването на 30 години от създаването на Съюза на инвалидите от регионалната структура в Кърджали.Помощните средства за придвижване вече са тук и предстои раздаването им.Това сподели за медиите председателя на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир. Тя посочи, че веднага след като научил за проблема с климатика на Клуба на инвалида градоначаликът се е ангажирал са набавянето на нов климатик, чиято цена е 2500 лв.

Ще припомним,че след вандалския случай, председателят на РС на СИБ в Кърджали Шенай Бекир веднага отправи апел за помощ, чрез местните медии и социалните мрежи. На него се отзоваха частни лица, организации и сдружения и в рамките на 24 часа бяха събрани 1200лв.

Събраните от кърджалийци, след дарителския жест на кмета инж.Хасан Азис, ще се използват според волята на дарителите.

Източник ->