Побратимената турска община Нилюфер поздрави новият кмет на Ардино инж. Изет Шабан

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посрещна делегация от побратимената турска община Нилюфер, Бурса, начело с кмета Тургай Ердем. На нея участие взеха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.кметовете Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, зам.-кметът на Община Нилюфер Осман Айрадилли, председателят на Управителния съвет на „Нилбел“ Наджи Кале. Гостите от южната ни съседка са на специално посещение в кърджалийска област, за да поздравят новите кметове на Ардино, Джебел и Момчилград.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан изрази огромното си задоволство от посещението на колегата си Тургай Ердем. „За нас е чест да ви посрещнем и да бъдем заедно. Надяваме се и вярваме, че традиционно топлите братски връзки между двете общини ще се развият и ще се задълбочават още повече“, заяви инж. Изет Шабан.

От своя страна кметът на Община Нилюфер Тургай Ердем благодари за топлото посрещане и пожела на инж. Изет Шабан и неговия екип, здраве и много успехи във високоотговорна работа за просперитета на Ардино. „Не случайно първата ни спирка от нашето посещения в България е Ардино. Нашите приятелски и добросъседски взаимоотношения продължават повече от 20 години. И аз като Вас съм нов кмет и се надявам добрите ни връзки да продължат и в бъдеще“, заяви Тургай Ердем.

В края на срещата, в знак на доброто сътрудничество, кметът инж. Изет Шабан получи от гостуващата делегация уникална порцеланова чиния от Кютахия.

Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти датират от 1996 година. Повече от 20 години, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Източник ->