Кметът на Ардино проведе работна среща с кметове и кметски наместници

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си ежемесечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. В нея участие взеха екипът на Специализираната болница за рехабилитация (СБР) „Родопи“ от Рудозем, ръководителят на ново откриващия се Медицински център в Ардино към СБР „Родопи“ д-р Семат Хасан. Тук бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и д-р Кадир Мустафа, общопрактикуващ лекар в МБАЛ-Ардино.

Кметът на общината инж. Изет Шабан отбеляза, че за да се повиши качеството и да се разшири обхватът на медицинските услуги, Специализираната болница за рехабилитация „Родопи“ ще открива Медицински център в местната Многопрофилна болница за активно лечение. Центърът ще разполага с най-модерна апаратура в областта на физиотерапията и рехабилитацията, от която може да се възползват всички пациенти на лечебното заведение и жители на общината.

Д-р Семат Хасан запозна кметовете и кметските наместници с начина и подхода на лечение с методите на физиотерапия. Освен за опорно двигателни заболявания, периферна и централна нервна система, медицинският център разполага и с апаратура за онкоболни пациенти, които също ще могат да се възползват. Медицинският центъра в Ардино ще работи с последно поколение апаратура в областта на физиотерапията и рехабилитацията. В Центъра могат да провеждат рехабилитация и с деца, които са със заболявания на дихателните пътища, пневмония, синузити, както и деца с увреждания (ДЦП).

По време на работната среща кметът инж. Изет Шабан запозна кметовете и кметските наместници с Програмата на първото издание на „Дните на Ардино 2022“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“.

Проявите под надслов „Ръка за ръка за Ардино“ и под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан започват официално на 8 август (понеделник) и ще продължат до 14 август (неделя). Празничната програма е наситена с изключително разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития.

Източник ->