Инж. Азис подписа договор за проект „Перперикон –минало за бъдеще”

Hasan-AzisКметът на община Кърджали инж.Хасан Азис подписа днес в Министерство на културата в София Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект „Перперикон –минало за бъдеще”.

perperikonПроектът е на стойност 748 203 евро и се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, по Мярка 1 „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство“ на Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”.

С реализирането на проекта „Перперикон –минало за бъдеще” ще продължат дейностите по опазването и социализирането на археологическия комплекс. Ще се извърши реставрация, консервация и експониране на част от античния и средновековен град Перперикон, която се намира в югозападната част на Акропола пише kardjali.bg .

Археологическият комплекс Перперикон не случайно заема своето достойно място сред чудесата на България и Европа. Настоящият проект е насочен към възстановяване, съхранение и популяризиране на археологически комплекс „Перперикон” като уникална част от българското и европейското културно наследство..

Проектът ще се реализира в рамките на 13 месеца до края на април 2016 г.