Баскетболистките на „Славейков“ се класират за републиканските финали

Slaveykov_Momicheta_Basketbol_01Вчера в гр. Стара Загора се проведе зоналното първенство по баскетбол за момичета и момчета 5-7 клас. За първи път в историята на баскетбола в СОУ „Петко Рачов Славейков“ отборът на момичетата 5-7 клас се класира за републиканските финали. Треньорът Димитър Георгиев смело води възпитаничките си напред към финалните състезания от Ученическите игри.

Зоналното първенство включва срещи между областните победители на Кърджали, Хасково и Стара Загора. Момичетата на „Славейков“ безапелационно побеждават съперниците си и заслужено се класират за републиканското.
9 отбора от различни спортове на най-голямото училище ще представят област Кърджали в зоните. Това бе първият от тях и той вече направи крачката към звездния миг. За останалите 8 очакванията са същите, срещите ще се проведат в рамките на тази и следващата седмица. И досега се е случвало 9 славейковски отбора да участват на зони, но спортната форма на настоящите дава основания за големи надежди.
Съставът на момичетата 5-7 клас, които станаха зонални първенци по баскетбол, включва седмокласничките Йоана Валериева, Селда Шабан, Демет Джамбазова, Деница Делчева, Ивета Узунова, Николета Петрова и Зейнеб Мюмюн.