Талант на детската школа на ФК „Кърджали“  отива в турския гранд „Башакшехир“ U13

Гюнер ШЮКРИ

Още един от обещаващите футболни таланти, които са част от детската школа на ФК „Кърджали“, осъществи изходящ трансфер в чужбина. Става дума за 12-годишният Баки Ахмед, който ще заиграе през новия сезон в една от най-добрите академии в Турция, а именно на ФК „Башакшехир“ U13. Баки изкара пробен период в Истанбул и бе приет в школата на тима единодушно. Той е впечатлил треньорите на „Башакшехир“ с много добра техника, задържане на топката и завършващ удар.

Баки Ахмед започва да играе футбол на 6-годишна възраст. Започва развитието си като футболист в детската школа на „ЦСКА 1948“ и ФК „Кърджали“. Спечелил е многобройни отборни и индивидуални награди

Треньори на „Башакшехир“ го забелязват на поредното издание на турнира Купа Златоград през това лято. Изготвят положителен доклад и го канят за проби в Истанбул. Трансферът му се осъществява и с подкрепата на баща му Сезай Ахмед. Любимият отбор на Баки е „Галатасарай“, а любимият му играч е Кевин Де Бройне.

„Не беше никак лесно, от години пътуване по дни и нощи, далече от семейството, тренировки, дъждове и студове, безброй мачове, купи и награди сега дойде времето, за да сбъднем първата мечта на Баки“, сподели баща му Сезай Ахмед. Той изказва най-сърдечните си благодарности към треньорите на ФК „Кърджали“ – Сюлейман Шевкед, ФК „ЦСКА 1948“ и ФК „Спортист 13“ – Мартин Герговски и ФК „Есенкент“ – Билгин Сайкойлу, които са допринесли много за неговото развитие.

Източник ->