Славейковци отново най-активни в Европейския ден на спорта в училище

Четиричасови спортни дейности проведоха днес всички ученици и учители от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали в рамките на честването на Европейския ден на спорта в училище, организиран от БГ Бъди активен. Училището за шампиони се включва в инициативата за втора поредна година, много по-активно и масово от предишната. Над 1600 ученици и 140 учители участваха в дейностите, предвидени в програмата за деня.

Точно в 10:00 часа стартира Европейският ден в СУ „П. Р. Славейков“ с флашмоб, в който взеха участие всички ученици от прогимназиален и гимназиален етап на обучение и техните учители. Водени лично от директора Милко Багдасаров, всички изиграха танца на надеждата, по-известен като „Джерусалема“, създаден за вдъхновение в борбата срещу КОВИД-19. Някои от учителите качиха видеа на живо в социалните мрежи с хаштаг #ESSD2021 #ESSDdance. След откриването на спортния ден и флашмоба учениците се насочиха към игрищата в големия двор и се разпределиха в турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса. Най-голямата атракция бе демонстративната среща между световните шампиони по волейбол до 15 години от миналата седмица и сборен състав учители плюс директор. Осмокласниците пък тръгнаха на походи по екопътека „Шампион“ заедно с класните си ръководители.

Спортни игри и развлекателни закачки като „Пускам кърпичка“ и щафети направиха възможно абсолютно всички да се включат в активностите.

За учениците от начален етап на обучение спортният ден бе в обедната пауза между смените и увлече повече от 900 деца играха в турнири по народна топка, футбол и разучаваха танцови стъпки. Третокласници направиха поле за игра на дама, което остава за постоянно в двора, а с тебешир нарисуваха полета за други игри, например „дартс на асфалт“ и „Куци крак“, в които се включиха по-малките ученици. Тази дейност е в рамките на инициативата „Активни пространства“.

Разделно събиране на отпадъци демонстрираха екипи от пети и шести клас, които извършиха почистване на територията на училището.

Ден, пълен със спорт, с действия, с радост, танци и много обич! Бъдете активни не само в Европейския ден на спорта в училище, а всеки ден! – това е призивът на близо 2000 шампиони от СУ „Петко Рачов Славейков“ – гр. Кърджали.

Източник ->