Традиционната турска кухня представиха в Момчилград

Вечер на традиционната турска кухня се проведе в рамките на 12-ото издание на международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. Десетки жители и гости на града опитаха специалитетите, приготвени от майстора-готвач Рафет Ердемир от град Менген, област Болу. В ролята на негови помощници влязоха ученици от духовното училище в Момчилград. Вечерта беше организирана от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив. Специално за международната среща в Момчилград пристигна генералния консул Корхан Кюнгерю, който поздрави присъстващите. Сред тях бяха кметът на турската община Мендерес Мустафа Каялар, Абдуррахим Улусой от „Балгьоч“ – Измир и председателят на Сдружието на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтурк.

„Благодарни сме на Генералното консулство на Турция в Пловдив за това че стана част от международната среща на момчилградчани. Г-н Кюнгерю е човек, който е отворен за различни идеи и знам, че ще имаме и други поводи за много съвместни инициативи“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

В петък, който е последният ден от срещата е предвиден с турнир по традиционна борба. Състезатели ще премерят сили в спортна зала „Наим Сюлейманоглу“ от 09:00 часа.

Заключителен концерт, с който ще завърши международната среща е насрочен за 19,30 часа на стадион „Хасан Семерджи“. Публиката ще бъде пренесена във вълшебния свят на танците от група „Елика“. След изпълненията им са предвидени поздрави от почетни граждани на община Момчилград и приветствия от официални гости. След тях на сцената ще излезе кралицата на попмузиката в Турция Демет Акалън.

Източник ->