Школа „ИстОрика“ с първо място на национален конкурс

„Необикновеният Раковски“ обявен за най-добър филм

От 11 до 13 юни 2021 г в Котел се проведе национална ученическа конференция по история на тема „Необикновеният Раковски – първият организатор на революционната борба и приносът му за Априлското въстание“.

Конференцията се организира от СУ „Георги Стойков Раковски“ със съдействието на Община Котел и РУО – Сливен по случай 200-годишнината от рождението на великия българин.

Участваха 14 училища с разработки в разделите есе, доклад, презентация, филм. Журито бе в състав проф. Пламен Митев, преподавател в СУ “Климент Охридски“; Кристияна Станкова- старши експерт ОНГО в РУО Сливен и Силвия Калпакова – член на инициативния комитет „Раковски“.

Школата по история „ИстОрика“ в състав Гергана Терзиева и Изабел Пехливанова от 11 клас и Гергана Карамоллова от 9 клас спечели убедително първото място в категория филм на тема: „Необикновения Раковски“.

След прекрасната изява журито прие да бъде гост на шестата национална ученическа конференция, която Школата ИстОрика“ организира в края на другата седмица, 18-20 юни, на тема „Личности и събития, повлияли на човешката история“ , посветена на хайдушкото движение.

Източник ->