150 пълни отличници днес в „Славейков“

15 юни е последният учебен ден за учениците от четвърти, пети и шести клас. По традиция в СУ „Петко Рачов Славейков“ за тях бе организирано специално тържество. Гимназистите от Ученическия парламент подготвиха празник, с който и тази нестандартна учебна година да приключи красиво.

Водещите Деница и Димо напомниха с носталгия за традицията на славейковци 15 юни да се чества на градския басейн, което последните години се оказа напълно невъзможно. Затова пък си имат пълен училищен двор с усмихнати и жизнерадостни лица. „Готови сме винаги да направим домашна лимонада, когато животът ни поднесе лимони. Защото сме славейковци.“, казаха те. И поканиха на сцената директора Милко Багдасаров така: „Човекът, който заменя концертите с онлайн компилирани видеа, стандартното шествие с автомобилно, но категорично отказва да замени живия контакт с нещо друго“ Директорът ги поздрави с успешно завършената учебна година и пожела щастливо лято, в което малчуганите да стоят по-далеч от устройствата, а да четат книги, да спортуват и да се забавляват с приятели. След което се зае с трудната задача да награди 150 пълни отличници от 4 до 6 клас. Имаше и колективни награди – за победителите в училищния турнир по футбол, за добротворците от „Ръка за помощ“ и за 6″г“ клас – иновативна паралелка, проявили изключителна активност по време на онлайн обучението.

Програмата започна със скеч „Урок по математика“, подготвен от 4а клас, а продължи между награждаванията с песни като „Щастието“ и „Учителко, целувам ти ръка“, изпълнени от учениците на 4ж и 4в клас. Танцът „Джерусалема“ бе изпълнен от малчуганите от 4б и увлече всички присъстващи. Шестокласниците от поетичен клуб „Вдъхновение“ представиха рецитал и песента „Приятели“.

Така в духа на щастието и приятелството неусетно премина едночасовото тържество, завършило с кръшно българско хоро.

Остана време за общи снимки, а четвъртокласниците гордо позираха със своите тоги и шапки заедно със своите начални учителки, с които се разделят днес.

Източник ->