Отборът на „Импулс“  стана вицешампион на турнира по мини футбол „Купата на Лигата 2021“ в Кърджали

Гюнер ШЮКРИ

Отборът на ФК „Импулс“ (Кърджали) стана вицешампион при участието си в четвъртото издание на турнира по мини футбол „Купата на Лигата 2021“, организиран от БАМФ – Кърджали. Момчетата на играещия президент на тима Бекир Ергюн разгромиха на четвъртфиналите състава на „С два леви“ (Крумовград) с 6:1. Полуфиналният двубой бе изключително оспорван, а съперник бе един от фаворитите на турнира – тимът на „Ла фурия“, също от Крумовград. Редовното време завърши с резултат 1:1 и победителят бе решен след изпълнение на дузпи, в които играчите на „Импулс“ бяха по-точни от бялата точка.

Във финалната среща футболистите на „Импулс“ се изправиха срещу силния отбор на „Мастило“ (Кърджали). Срещата бе много оспорвана. Първото полувреме завърши при резултат 0:0. През втората част опитният отбор на „Мастило“ взе инициативата в свои ръце и постигна категорична победа с 3:0. В спор за третото място отборът на „Ла Фурия“ победи състава на „Арда 1924“ с 3:2. Призьорите в турнира бяха наградени от бившия професионален футболист Валентин Веселинов.

Голмайсторът на „Импулс“ Ферах Хайрула бе определен за най-добър нападател в турнира, а Мехмед Мехмед за най-коректен играч.

Играещият президент на ФК „Импулс“ Бекир Ергюн заяви, че е доволен от играта на своите възпитаници. „Започнахме турнира със загуба в груповата фаза, но постепенно започнахме да напипваме верния ритъм. Ние сме в процес на изграждане на качествен тим. Отбор на надеждата сме. Мисля, че в бъдеще ще постигнем още по-големи резултат“ заяви Бекир Ергюн. Той подчерта, че БАМФ е една добра възможност в регионално ниво за хора обичащи футбола,която дава възможност за тяхната изява и за забавление.

Припомняме, че през 2019 година отборът на ФК „Импулс“ стана шампион на турнира „FIVE CUP“, който проведе кърджалийската организация към Българската асоциация по мини футбол в Кърджали. А през 2020 година на турнира по мини футбол „Weekend Cup“.

ФК „Импулс“ е участник във всички футболни прояви, откакто БАМФ в Кърджали съществува. Освен това са отбор, който държи на честната игра (Fair Play) и са винаги за пример.

Източник ->