ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ отличена с престижното европейско отличие „eTwinning school“

С престижното европейско отличие „eTwinning school“ за втори пореден път е отличена Професионална гимназия по електротехника и ектроника „Капитан Петко войвода“, гр. Кърджали. Тази година със знака „eTwinning school“ са удостоени 25 училища и детски градини от България, като ПГЕЕ е единствената професионална гимназия. Той се присъжда от Централното звено в Брюксел на училища, отдадени на споделеното лидерство при реализиране на проекти на национално и европейско ниво.

ПГЕЕ работи по дейност eTwinning от 2009 година и има реализирани над 40 проекта, като голяма част от тях са отличени с национални и европейски знаци за качество. Три от проектите са удостоени Национална награда от Центъра за развитие на човешките ресурси.

Дейност eTwinning е част от програма „Еразъм+“, по която гимназията работи успешно от самото и създаване. В последния спечелен проект по програмата се предвижда провеждане на международна производствана практика на ученици от училището. И основните дейности, предвидени в работния му график, се организират и подготвят в електронната платформа eTwinning.

Поздравления за екипа на училището и за учениците, работещи активно по проектните задачи.

Източник ->