Притежатели на наркотици са били установени и задържани в Кърджали

Притежатели на наркотици са били установени и задържани в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали за противодействия на престъпления, свързани с държане и разпространение на дрога. Около 10 часа вчера на улица в областния град бил проверен 26-годишен. Полицейски служители открили у него суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. В хода на същата операция било извършено претърсване в жилище на 31-годишен, където били намерени около 10 грама суха листна маса. При направен нарокополеви тест субстанцията реагирала на марихуана. Наркотиците са иззети и са съхранение в полицейското управление, а притежателите им задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Още от хрониката:

При проверка на 26-годишен водач на „Фолксваген“ вчера в областния град тестът за наркотици отчел положителен резултат за марихуана. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът отказал проби за химически анализ. Освен това било установено, че е неправоспособен. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

За управление на моторно превозно след употреба на алкохол в РУ-Кърджали е образувано бързо производство. 45-годишен се придвижвал със „Сеат“ и бил проверен снощи около 20,30 часа в областния град. Техническото средство отчело 1,48 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в управлението.

Източник ->