Директорът на ОДМВР и кметът на община Кърджали проведоха работна среща за отварянето на парковете за граждани

Директорът на ОДМВР старши комисар Атанас Илков и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещнаха днес за обсъждане на режима за посещения на паркове от жители на областния град и осъществяването на контрол. Пет парка ще бъдат отворени за разходки в интервала от 9,30 часа до 18,30 часа при спазване на противоепидемичните мерки – Градската градина, „Простор“, „Горубсо“ и парковете в района на Пентагона и между пазара и пасарелката. За ориентация на гражданите ще бъдат обособени входове и изходи. Табели ще информират посетителите за заповедите на министъра на здравеопазването и кмета на община Кърджали с мерките, които трябва да се спазват. Там, където е възможно, ще има указани и маршрути за движение. Пейки, беседки и детски площадки не могат да се използват и това ще бъде обозначено с ограничителни ленти.

Разрешителният режим за посещения на парковете включва деца до 12 години с родители или близки, но не повече от двама възрастни. Задължително е носенето на предпазни маски и спазване на дистанция от 2,5 метра между семействата.За собствениците на кучета е предвидено времето до 9,30 часа и след 18,30 часа.

Засиленият контрол по спазването на мерките и времевите интервали в заповедите започва от 28 април и ще се осъществява от служители на МВР и общината.

Старши комисар Илков и инж.Хасан Азис коментираха и процеса по въвеждането на видеонаблюдение, за което ще се проведе отделна среща за конкретен план с разписани етапи във времето.

Източник ->