Община Момчилград разкри гореща телефонна линия

Гореща телефонна линия разкри община Момчилград. На телефонен номер 0882277798 жителите на общината ще могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт. Това беше решено по време на заседание на общинския кризисен щаб. Районно управление „Полиция“ в Момчилград също предоставя телефон – 036310/6111, а сигнали могат да се подават и на спешния телефон 112. Отговори на въпроси, свързани с коронавируса могат да се получат на тел 02/8078757.

Наложените ограничения заради риска от разпространение на коронавирус се спазват на територията на община Момчилград. При извършваните проверки не са констатирани нарушения. В полицията няма постъпила информация за пристигнали на територията на общината хора от рискови държави. Кметовете на населени места са в постоянен контакт с полицията и е създадена необходимата координация. По време на заседанието от ръководството на общината заявиха намерението си да продължи дезинфекцията на обществените места.

„Призовавам всички, които пристигат от чужбина да се изолират за 2 седмици, независимо дали идват от рискови държави или не. От отговорното поведение на всички нас зависи живота и здравето на близките ни“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Източник ->