Домоуправителите да организират ежедневно почистване и дезинфекция на блоковете

С нова заповед на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис от 17 март т.г. се регламентират изисквания към домоуправителите на жилищтни блокове в община Кърджали, във връзка със засилените мерки за ограничаване на заболяването от коронавирус.

Според нея домоуправителите вече трябва да организират ежедневно почистване и дезинфекция на общите части на блоковете, включващо: брави на вратите, стълбищни парапети, асансьори, домофони, пощенски кутии и др. Те са и тези, които трябва стриктно и точно да спазват и режима за вписване на новопристигнали и новонастанени лица в домовите книги и да наблюдават карантинираните лица от входа или блока за спазване на изискванията към наложена карантина.

Със заповедта на кмета до второ нареждане се преустановява функционирането на туристическите информационни центрове в общината, Археологически комплекс „Перперикон, Регионална библиотека „Никола Вапцаров“ и останалите библиотеки в общината, както и спортен комплекс „Арпезос“ и останалите спортни зали и плувни басейни. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.

От днес със същата дата се преустановява дейноста и на детската млечна кухня към Домашен социален патронаж в Кърджали.

Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната и общината.

Kardjali.bg

Източник ->