Заключителна конференция по проект „Мисия СПОРТ“

В края на месец октомври се проведе заключителната конференция по проекта „Мисия СПОРТ“ на сдружение „Омега“, финансиран по НПИМД ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2019 ГОДИНА към Министерство на младежта и спорта.

Ръководителят на проекта Веселина Юрукова, презентира реализираните дейности и акцентира върху нуждата от повече подобни успешни инициативи в областта на младежките активности като адекватни мерки срещу справяне с модерните сред младежта зависимости. Целта на спортните активности и обучения, организирани от екипа на сдружение ,,Омега’’ по проекта, е младежите да водят по – здравословен начин на живот, както и да се включват в извънкласни дейности, които биха били полезни за пълноценното развитие на всеки млад човек. На заключителното събитие беше представен и анализ от проведено анкетно проучване, в който като най – пристрастяваща беше отчетена зависимостта от интернет и социалните мрежи. Целевата група припознава и шопинг – манията като една от модерните зависимости .

В края на конференцията „Омега“ обеща да продължи работата си с младите хора в област Кърджали, като иска да чува гласа и желанията на най-в ажната част от обществото – младежите.