110 деца завършиха успешно плувен курс

С много настроение и усмивки беше закрито „Плувно лято 2019“ в Момчилград. Това се случи на специално тържество край плувен басейн „Долче вита“ в града. В тържеството участваха преминалите плувния курс 110 деца от 6 до 11 години и много родители. За случая община Момчилград беше организирала много забавни игри. Тържеството премина с много песни и танци. Децата показаха артистични заложби, изрисувайки лицата си с боички.

„2019 е поредна година, в която община Момчилград организира плувен курс за децата под егидата на кмета Сунай Хасан. Участващите в „Плувно лято 2019“ прекараха приятни часове в басейните и се научиха да плуват. По време на приключилата преди дни международна среща „Момчилград винаги в сърцето ми“ общинският съвет гласува званието „Почетен гражданин“ на момчилградчанина и световен шампион по плуване Петър Стойчев. Пожелавам ви и вие след време да достигнете върховете в този спорт“, заяви в секретарят на общината Бахатдин Ахмедов. Той допълни, че плувният курс е безплатен за всички желаещи да се включат в него. Освен инструктор по плуване, по време на курсовете община Момчилград осигури и медицински специалист, който се грижеше за здравето на трениращите.

За участниците в курса община Момчилград осигури принцеси, безалкохолни напитки и сладкиши. Всяко дете получи като подарък плажна хавлия.

Източник ->