Естела Москова със специална награда от „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“

Разказът „Моето писмо към България“ ще бъде включен в книга

Единадесетокласничката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Естела Москова продължава със своя маратон от литературни призове на високо ниво. Разказът на гимназистката „Моето писмо към България“ впечатли журито, което присъди на авторката специалната награда на конкурса.

Фондация „Шанс за децата и природата на България“ раздаде награди за пета поредна година за своя Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ 2018/2019 г. Конкурсът е за написване на кратък разказ или есе на тема „Моето писмо към България“ и се осъществява с подкрепата и специалното участие на известния съвременен български автор Радослав Гизгинджиев и платформата „Фабрика за книги“.

Разказът на Естела получи специална награда на конкурса – най-добрите творби на участниците ще бъдат издадени в книга. Като един от победителите в конкурса, ученичката ще работи със специалисти от екипа на „Фабрика за книги“, които ще й разкрият любопитни дестинации от приключението, наречено „Издаване на книга“. Представянето на книгата беше на 19 май в Гранд хотел и Спа Приморец в Бургас.

Успехите на Естела в писаното слово са и благодарение на учителката й по български език и литература Антония Маровска.

Източник ->