Национална програма “Детско здраве – Пирогов“ в МБАЛ „Д-р А.Дафовски” – Кърджали

По случай 1 юни, денят на детето, едни от най-добрите специалисти по УНГ, травматология, неврохирургия , урология, хирургия и офталмология от „Пирогов“ ще преглеждат деца от 0 до 18г. в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” АД – гр. Кърджали. Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията Национална програма „Детско здраве – Пирогов“ под патронажа на г-жа Цвета Караянчева – председател на Народното събрание и д-р Даниела Дариткова – председател на Здравната комисия в Народното събрание.

Прегледите ще се извършват на 2 юни , събота , от 9.00ч до 15.00 часа на 2 етаж в МЦ”Авицена”.

Децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят за прегледа цялата медицинска документация съпровождаща заболяването.

Целта на кампанията е профилактика и ранна диагностика на хроничните заболявания на горните дихателни пътища и ушите, на гръбначните изкривявания, деформации на ходилата, заболявания на опорно-двигателния апарат и т.н., лечението на заболяванията в детска им възраст и предотвратяване на настъпващите усложнения и хронифицирането им.

Желаещите да се възползват от възможността е необходимопредварително да се запишат на телефон: 0361 / 64549 до01.06.2018г. от 9.00ч до 15.30ч.

Източник ->