Близо 13 000 лева събраха ротарианци за ОДК и болницата в Ардино

В първата от поредицата Орфееви вечери, организирана от Ротари клуб Кърджали, бяха събрани общо 12 659 лева. 7679 лева бяха дарени за Общински детски комплекс и 3000 долара на общинската болница в Ардино.

Благотворителната вечер, която се проведе в ресторант „Арпезос”, премина под мотото „Общински детски комплекс-сцена на детското творчество”.

Сред гостите бяха кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис, асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 Недялка Росенова и асистент дистрикт гуверньорът на зона 10 Благой Балутев.

В своето слово кметът инж.Хасан Азис изрази задоволството си, че е част от първото издание на Орфеевите вечери. Тези вечери имат особена мотивация, защото са насочени към нашите деца. Те обръщат внимание на институциите към проблемите на бъдните поколения. Градоначалникът призна, че се почувствал неудобно, че Ротари клубът повдига темата за концертната зала. Община Кърджали ще добави до една седмица необходимите допълнителни средства за обновяването на залата,обяви кметът. Той изрази също така задоволство от съвместните инициативи с ротарианци от Одрин и Комотини. Поздрави децата от трите страни за дългогодишното сътрудничество. Няма друг град в страната с подобна инициатива, посочи градоначалникът. Той бе категоричен, че Общината ще продължи да подкрепя инициативите в интерес на децата.

С Орфеевите вечери искаме да поставим фокуса на дарителски кампании върху децата,образованиетои науката. Подрастващите ни съграждани заслужават подкрепата на цялата общност на града. От 15 г. съм член на Ротари клуб-Кърджали и се уверих,че в него безусловно се служи на обществото.Да помогнем за обновяването на концертната зала в ОДК. С тези думи към гостите се обърна президентът на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова.

На първата Орфеева вечер, която поставя традиция за различни благотворителни каузи на ротарианците от България, Турция и Гърция присъстваха клубовете от Комотини и Александруполис, Гърция, „Едирне”, ”Мимар Синан”-Одрин, ”Ердемит”-Бурса и Силиври, Турция, Харманли, Самоков, Велинград, Пазарджик, Златоград, Смолян, Момчилград и Димитровград от нашата страна.

Голяма част от средствата в благотворителната вечер постъпиха от благотворителния търг и томбола. Всички рисунки и фотоси на децата от Кърджали и Одрин бяха откупени от ротарианци.

Деца от ОДК имаха възможност да представят танци и песни. Свири и струнен оркестър от музикалното училище от Комотини.

Kardjali.bg

Източник ->