Георги Щерев от СУ „Отец Паисий“ на първо място в на олимпиада по информатика

Националната олимпиада по информатика (НОИ) е състезание, което се провежда по модела, правилата и нормите на Международната олимпиада по информатика. Задачите са от алгоритмичен характер и изискват от състезателите създаване на компютърни програми, реализиращи ефективни алгоритми.

Звучи сериозно, отговорно, респектиращо. А един петокласник – Георги Щерев от СУ „Отец Паисий“, избрал още от сега своята бъдеща професия на програмист, спокойно и уверено демонстрира своите знания и разказва с лекота за успеха си – първо място на Областния кръг на олимпиадата по информатика. На състезанието Георги постига максималните 300 точки и това го превръща в участника с най-силен резултат във възрастовата група 4-5 клас не само в област Кърджали, а в цяла България.

Сред любимите му предметни дисциплини са математиката и английският език, но сърцето му е превзела тази, която не е сред задължително изучаваните в учебните часове науки и с която се занимава допълнително под ръководството на г-жа Атанаска Мишонова.

В разговора ни малкият ми приятел споделя, че любимият му литературен герой е надареният с необикновена сила Хари Потър, без да съзнава още колко силен в своята крехка възраст е и самият той, когато учи, знае, работи с усърдие и постоянство и… успява. Макар само на 11 години, Георги има солидни постижения и участия в математически състезания и инициативи, свързани с програмиране.

Поздравяваме нашият малък паисиевец и неговият ръководител и им пожелаваме това да е само началото на големия път на успеха!

Източник ->