Кметовете на Русалско и Любино настояват за спешен ремонт на път

Гюнер ШЮКРИ

Да бъдат предприети спешни мерки за реконструкцията и рехабилитацията на 4-километровото пътно платно от моста над река Арда в посока Долна Сполука от страна на Областното пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“, за това настояват кметовете на ардинските села Русалско и Любино – Исмет Мустафа и Съдкъ Ахмед.

„Отсечката не е ремонтирана от десетилетия. Хората не могат да идат с кола до родните си места. И ние, които живеем в малките населени места, искаме да имаме нормални пътища”, споделиха селските управници. Според тях целият третокласен път Кобиляне – Брезен – Боровица – Долна Сполука е осеян с дупки и се нуждае спешно от ремонт. Те посочиха, че имало случаи на пътно-транспортни произшествия със сериозни материални щети и според тях било въпрос на случайност, че до този момент няма човешки жертви.

От 2014 до сега ръководството на община Ардино е изпратило десетки писма до Областното пътно управление и до АПИ за предприемане на мерки за реконструкцията и рехабилитацията на трасето, но все още няма предприети реални действия. Състоянието на пътя към настоящия момент е крайно незадоволително, с множество дупки и коловози, което го прави почти неизползваем.

Припомняме, че този път обслужва 9 населени места с близо 5 000 души население, два хотела и енергийна система – ВЕЦ „Хладилника“. Наложително е да бъде извършен основен ремонт и цялостна реконструкция и рехабилитация на участъка.

Източник ->