Представители на „Учи се в Русия безплатно!“ се срещнаха с гимназистите от Езиковата в Кърджали

Избираш къде да учиш?

Търсиш качествено образование?

Проучваш възможностите за реализация?

Погледни към Русия!

Кариерното ориентиране при гимназистите от Езиковата е в пълна сила. Месеци преди да завършат средното си образование, те са наредили своите приоритети и желания за Висшите учебни заведения, в които смятат да продължат образованието си. Някои отдавна са се ориентирали в определено направление, но след днешната среща в Гимназията, едва ли има човек от дванадесети клас, който да не се замисли за възможността да учи в Русия. Повод за подобни размисли е състоялата се среща с представители на Правителствената програма на Руската федерация „Учи се в Русия безплатно!“Гостите приветстваха присъстващите и благодариха на ръководството на Езиковата гимназия за предоставената възможност да презентират преимуществата на образованието в Русия и да разяснят начина за подаване на документи по електронен път. Господин Павел Владимирович Журавльов – ръководител на представителството на Россътрудничество в Република България, директор на Руския културно-информационен център.заяви, че владеенето на руски език разкрива неподозирани възможности в бизнес средите, хуманитарните науки, както и в областта на точните науки и получавайки качествено образование в Русия всеки млад човек би могъл да се реализира професионално във всяка точка на света, защото руските дипломи за висше образование са признати по целия свят. Г-н Константин Пеев подробно обясни механизма за кандидатстване във висши учебни заведения в Русия, като подчерта, че Руската федерация осигурява стипендии за всеки един кандидат.

Амбициозните момичета и момчетапроявиха нескрит интерес към предложението за обучение в над петстотин престижни университета и над шестстотин и петдесет направления и специалности, за които няма такси. Битовите условия и отпускането на стипендия са още една причина да се погледне към образованието в Русия.

Подобни срещи като днешната възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ имат доста често, но днес със сигурност мнозина ще пренаредят желанията си и възможностите да учат в Русия.

Източник ->