Момчилград изгражда детски площадки и санира сградата на администрацията по „Красива България“

Общинските съветници в Момчилград единодушно дадоха съгласието си общината да кандидатства за финансиране с два проекта по програма „Красива България” – единият за мини паркове и детски площадки в селата Груево, Равен, Нановица и Соколино.

Припомняме, че през тази година община Момчилград планира изграждането на детски площадки в още десет населени места. По този начин ще осигурим на децата  възможност да играят на открито, за да не им се налага да влизат в детските градини през свободното им време, заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф. Той обобщи, че през изминалата година са построени 11 детски площадки чрез различни проекти, включително и по ПУДООС „За чиста околна среда“.

Правят детски площадки в Момчилград по "Красива България"Другият проект по „Красива България“ е за саниране на  сградата на общинската администрация и доизграждане на подпокривно пространство към нея. За лица с увреждания, които ползват услугите на общината, се предвижда специален асансьор.  

Намерението на екипа на кмета Акиф Акиф получи подкрепа от Общинския съвет. По програма „Красива България“ могат да бъдат отпуснати най-много 100 000 лева, а останалата сума ще бъде от местния бюджет. Администрацията вече внесе проектните документи в Министерството на труда и социалната политика, крайният срок за кандидатстване е 17 януари 2015 г.

Основните цели на Проекта „Красива България“ са да намали безработицата,  обновяване и подобряване на обществената среда в населените места и социална инфраструктура в България, подпомагане на малкия и средния бизнес, създаване на трайна заетост в общините.