Зам.– кметът Веселина Тихомирова се срещна с председателя на СБУ Янка Такева

Тази сутрин председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева заедно с председателя на регионалната структура на КНСБ Иванка Караколева и Нели Арнаудова –председател на ОбКС на СБУ Кърджали проведоха среща със зам.- кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова.

Янка Такева благодари за доброто социално партньорство и изрази увереност, че то ще продължи и занапред, защото СБУ е отворен към местните власти. Тя обърна особено внимание върху новите стандарти за предучилищния сектор и изрази надежда, че общинското ръководство ще работи за достигането им, а където е необходимо ще се търсят възможности за дофинансиране.

Актуална тема в разговора бе и община Кърджали да направи анализ на мрежата от детски заведения във връзка с възможността тези, които отговарят на критериите, да бъдат обявени за защитени. Такева адмирира и работата на общинското ръководство, в лицето на кмета инж. Хасан Азис, за последователната политика в сферата на образованието и включването на сградите на пет училища в проект от плана за развитие на общината до 2020г., чрез който те ще бъдат изцяло ремонтирани.

От своя страна зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова заяви, че партньорството между синдикати и община ще продължи и занапред.

„Новият закон за предучилищно и училищно образование изисква от нас да има диалог с цел по-доброто развитие на системата на образование и на работещите в този сектор. Демографският срив и липсата на млади кадри в системата и тук, така както и в цялата страна, са един от основните проблеми, но стъпка по-стъпка ще работим за преодоляването им”, подчерта Тихомирова.

Kardjali.bg

Източник ->