Училищата в Кърджали посрещат първия учебен ден с контейнери за разделно събиране

екопак1Компания „Булекопак“ АД, която обезпечава разделното сметосъбиране в Кърджали, осигури комплекти цветни контейнери в училищата, детските градини и читалищата на Кърджали, съобщават в прессъобщение от фирмата. Жълти съдове – за хартия, пластмаса и метал, зелени – за стъкло и картонени „еко“ контейнери ще очакват малчуганите в първия учебен ден. Подсигурени са и информационни брошури, които да запознаят хората с разделното сметосъбиране.

Представители на компанията ще посещават периодично училищата, за да провеждат интерактивни лекции-игри за възпитание на децата в отговорно поведение към околната среда. До края на месеца ще бъде обявена темата на конкурс за есе с награда от 500 лева.

Както е известно, по силата на договор с общината, Булекопак поема разделното сметосъбиране в Кърджали от средата на миналия месец. На територията на града са разположени 118 комплекта жълти и зелени контейнери тип „иглу“ с вместимост 1500 литра. Цветните контейнери имат ясен график на обслужване, като жълтите ще бъдат изпразвани два пъти в месеца, а зелените по веднъж на два месеца. Гражданите могат да сигнализират за нередности директно на телефон 0884588225.