Доклади от проведени проучвания за младежката ангажираност по Проект CIAC

От екипа на сдружение „Омега“ представят резултатите от проведените „Анкети за младежката ангажираност,“ които се осъществяват в рамките на проекта „Творчество и иновации за активно гражданство (CIAC)“ по програма Еразъм+.
Основната цел на проекта е да насърчи участието на младежта в демократичните процеси и гражданските инициативи. В тази насока бе проведено анкетно проучване, което съдържа 22 въпроса, разделени в две тематични секции: „Основна информация“ и „Гражданство, гражданско образование и участие на младежта.“ Анкетата беше създадена и разпространена чрез онлайн платформата Google Forms.
С оглед на текущата епидемиологична обстановка и свързаните с COVID-19 мерки, събирането на информация се осъществи онлайн. Въпросниците са публикувани в социалните мрежи и бяха достъпни за широката общественост. Целевата група включва младежи на възраст от 15 до 29 години от регионите на Кърджали, София и Ново Место, Словения.
В област Кърджали въпросниците са попълнили общо 59 респондента. От тях, над 62% са се регистрирали като живеещи в малки населени места в региона на Кърджали, докато останалите 35.6% са отговорили, че пребивават в по-големи населени места. Най-голям дял от участниците в анкетата е във възрастовия диапазон от 15 до 19 години, което е подчертало активното участие на тази група млади хора в проучването.
Докладите от проведените анкети могат да бъдат изтеглени от сайта на Сдружение „Омега“ (тук):

Доклади от проведени проучвания за младежката ангажираност по Проект CIAC


и да ви предоставят полезна информация относно младежката ангажираност в Кърджали, София и Ново Место, Словения.
Проектът се реализира от Сдружение „ОМЕГА“ (Кърджали, България), координатор, и партньори Фондация „Кореняк“ (София, България) и „DRUSTVO ZA RAZVIJANJE PROSTOVOLJNEGA DELA NOVO MESTO“ (Ново место, Словения).