Приключи анкетното проучване по проект CIAC

Приключи подаването на отговори по Анкетната карта за младежка ангажираност по Проект CIAC. Създадената специално за проекта анкета ще играе важна роля в разработката на Интелектуален продукт 1. Този инструмент представлява ключова част от изследването на младежките настроения към гражданското образование и участие. Анкетата включваше въпроси, насочени към младите хора и се фокусира върху техните участие в местни инициативи, дейности на неправителствени организации, доброволчески активности, развитие на лидерски умения и познаване на техните граждански и политически права.
Анкетата бе попълнена от над 150 младежи от трите участващи организации, като минимум 50 участника бяха предоставени от всяка от трите участващи организации. Процесът на събиране и обработка на резултатите включваше сътрудничество между екипите на трите организации, които събираха, анализираха и споделяха мнения и оценки, идващи от младежките общности в техните региони. Всички тези данни ще послужат за съставяне на доклади, базирани на резултатите от анкетите.
Сдружение „Омега“ осъществи анкетата сред 59 младежи, живеещи в област Кърджали. За улеснение, анкетата бе създадена чрез платформата Google Forms и бе публикувана в социални мрежи, на уебсайтовете на организациите и на специализирани онлайн платформи, чрез които бяха поканени младите хора да вземат участие.
След обработка на отговорите от анкетите и анализа на резултатите ще бъдат създадени Национални анализи (Интелектуален продукт 1) за растежа и развитието на младежката ангажираност в България и Словения. Този анализ ще бъде ключов елемент в рамките на проекта и представлява ценен ресурс за разбиране и насърчаване на участието на младите хора в гражданското образование и обществения живот.