От началото на 2023 г. камери ще следят за обществения ред, автотрафика и вандализма в Кърджали

Проектът за видеонаблюдение на невралгични места в Кърджали е на път да бъде реализиран до края на годината и в началото на следващата да бъде изградена мрежа от камери, които да следят за обществения ред, автомобилния трафик на входовете и изходите на града и вандализма по зелените площи и парковете. Това обяви кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

По думите му проектът се реализира поетапно съвместно с областната дирекция на полицията. След щателен оглед от страна на експерти от двете институции са набелязани 150 точки в Кърджали, където ще бъдат поставени видеокамери. Контролът върху информацията от тях ще се осъществява от два пункта – съответно в ОД на МВР и в община Кърджали. Самата информация ще може да се архивира за определен период от време, обясни д-р инж. Хасан Азис.

По думите му община Кърджали е готова с тръжните книжа като търговете за избор на изпълнител на обществената поръчка ще бъдат насрочени за ноември. След избора на изпълнител ще се премине към първия етап от реализирането на проекта, който предвижда първоначално поставянето на 50 камери на определените от експертите на полицията и общината места. Това вероятно ще се случи през януари на следващата година, каза още кметът д-р инж. Хасан Азис. И допълни, че на този етап общината е определила 50 хиляди лева за тази своя инициатива.

Kardjali.bg

Източник ->