Кметът на Ардино посети новия медицински център за физиотерапия и рехабилитация 

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посети новия специализиран Медицински център „Родопи“ за физиотерапия и рехабилитация в местната Многопрофилната болница за активно лечение. Медицинският център се намира в сградата на лечебното заведение на 2-ия етаж. Заедно с него бе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Те бяха посрещнати от д-р Семат Хасан.

Кметът на общината инж. Изет Шабан заяви, че новият Медицински център ще повиши качеството и ще разшири обхвата на медицинските услуги в болницата.

Центърът разполага с най-модерна апаратура в областта на физиотерапията и рехабилитацията, от която може да се възползват всички пациенти на лечебното заведение и жители на общината. Всяка седмица в определени дни д-р Семат Хасан ще провежда прегледи на пациенти. Пациентите могат да бъдат насочени в медицинския център от ортопед, невролог или личен лекар. Центърът работи с НЗОК и разполага с най-модерна апаратура за Физиотерапия: електро- и светлолечение, магнитотерапия, лазертерапия, термотерапия, инхалации, Кинезитерапия: Лечебна физкултура, специални кинезитерапевтични упражнения съобразени със заболяванията на пациента, Масажи: лечебен – ръчен и механичен; лимфен масаж (дренаж), масажна яка, масаж на стъпала.

„В здравното заведение хората имат възможността да бъдат лекувани с най-модерна високотехнологична апаратура. Главната и първата ни задача е да предотвратим инвалидизацията и да подобрим начина на живот. Работим с опитен екип – рехабилитатори“, сподели д-р Семат Хасан.

Източник ->