Делегация от побратимената община Къркларели гостува в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с побратимената турска община Къркларели, водена от заместник-кмета Арда Колджулар. Гостите от южната ни съседка са на двудневно посещение в града под Белите брези по повод първото издание на Дните на Ардино.

Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите с историята на Ардино, туристическите, природни и културни забележителности, както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града. „Добре дошли в родния град на световноизвестният писател и поет Сабахаттин Али. За нас е чест да ви посрещнем. Нашите взаимоотношения се крепят от единство, заедност и сплотеност“, заяви инж. Изет Шабан.

От своя страна, Арда Колджулар, благодари за топлия прием. Той предаде сърдечните поздрави от кмета на община Къркларели Мехмет Сиам Кесимоглу. „За нас е огромно щастие да вземем участие в първото издание на Дните на Ардино. Ардино е много важно място са нас, тъй като тук е роден и световноизвестният писател и поет Сабахаттин Али. Надяваме се нашето ползотворно сътрудничество да продължи и в бъдеще“, заяви зам.-кметът на Къркларели Арда Колджулар.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, секретарят на община Къркларели Гюлшах Еритен, с корени от Хасково.

Къркларели се намира недалеч от границата с България и е областен център. В центъра на града има парк, който носи името на световноизвестният писател и поет Сабахаттин Али.

Източник ->