Дипломи и плакети за випуск 2022 в „Славейков“

На тържествена церемония в двора на училището абитуриентите от випуск 2022 на СУ „П. Р. Славейков“ получиха своите дипломи. Директорът Милко Багдасаров връчи 45 плакети за отличен успех и издигане престижа на училището на най-изявените доскорошни ученици. В словото си той спомена, че се чувства малко тъжен, разделяйки се с един прекрасен випуск, но и че училището е винаги отворено за тях и ще бъдат посрещани с обич и приятелство.

С вълнение и носталгия зрелостниците за последен път присъстваха на тържество в качеството си на безгрижни ученици точно преди да се впуснат в реалния живот. С много емоция за това от името на всички абитуриенти говори Хабиш Иса – носител на стипендия „Кърджали“ и един от най-изявените представители на випуска. Тя благодари от името на всичките си съученици на директора, ръководството и на учителския състав на „Славейков“ за професионализма и човешкото отношение, подчертавайки, че за 12 години са превърнали училището в дом за тях, вече дипломираните, където се чувстват сигурни, мотивирани и щастливи. Обеща, че ще се връщат винаги, когато могат и няма да забравят пътя към любимото училище.

Най-развълнувани със сигурност са класните ръководители Мариана Атанасова, Магдалена Дичева, Тонка Хаджинакова и Христо Банев.

Всички с притаен дъх изслушаха клетвата на славейковеца, прочетена на сцената от Димитър Певецов и повторена от всички абитуриенти. Да останат верни на себе си, да се развиват и себеутвърждават, да обичат родината, традициите и училището, както и много други неща си обещаха учениците от випуск 2022. И завършиха: „Да бъда завинаги славейковец! Заклех се!“

Тържеството приключи с коктейл, организиран от екип ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Асен Златаров“ с ръководител Георги Гарабедян.

Традиционната огромна торта с надпис „Честито дипломиране“ събра на сцената директорът Милко Багдасаров и абитуриентите първо за общи снимки, а след това за общо похапване.

Късмет и попътен вятър на всички зрелостници!

Източник ->