ОДК стана на 20 години

ODK_01Снощи в Дома на културата в Кърджали Обединен детски комплекс отпразнува своя 20-годишен юбилей. Залата бе препълнена с гости, дошли да споделят събитието. Сред тях бяха много бивши и настоящи учители и възпитаници на ОДК, директори на учебни заведения, родители. Вечерта бе открита с кратък видеоматериал, представящ историята на Комплекса, изявите и постиженията на неговите възпитаници.

ODK_02Преди концерта директорът на ОДК Златка Пеньова се обърна към присъстващите и благодари на всички, направили възможно ръководеният от нея комплекс да се превърне в притегателна територия за творчески успехи и постижения на децата в различните области на науката, изкуството и спорта. Тя благодари и на своите колеги за дългогодишната им всеотдайна работа и им пожела да съхранят енергията, надеждата и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи значимостта на това, което правят за децата на Кърджали.

ODK_03Като на празник, за работещите в Обединен детски комплекс, много институции изпратиха поздравителни адреси и цветя за годишнината. Специален поздравителен адрес бе получен и от министъра на образованието проф. дпн Тодор Танев, който бе прочетен от началника на регионалния инспекторат по образование в Кърджали – Гроздан Колев. Поздравителен адрес от името на областния управител Илия Илиев прочете неговият заместник – Румен Младенов. Той връчи от името на администрацията мултифункционално копирно устройство за нуждите на Обединен детски комплекс – Кърджали. Много подаръци бяха подготвени от общинска администрация Кърджали, сред които лаптоп и професионални фотоапарати. Те бяха поднесени от кмета на общината инж. Хасан Азис. Градоначалникът поздрави екипа и възпитаниците му и подчерта, че се радва от възможността през всичките тези години да работи с екипа на ОДК. Поздрави ги за техния неуморим труд и за всичко което правят, за да привличат децата на Кърджали и да организират свободното им време, както и да развиват талантите и знанията им.

ODK_04В тържественият концерт, продължил повече от два часа, се включиха състави от Обединен детски комплекс и гостуващи групи от Общинските детски комплекси в Ардино, Крумовград и Джебел. Откриха го малките танцьори на състава за народни танци при Дома на културата. Участник в концерта бе и любимецът на малки и големи, който вече над 20 години забавлява децата на Кърджали – клоунът Роко Коко. За доброто настроение в залата се погрижи и неговата малка приятелка – Коколина. Изненадата на вечерта бяха двете вече пораснали възпитанички на ОДК – Кърджали Лили Пенчева и Вася Попова, която всички помнят от участието й в телевизионния формат „Гласът на България”.
Празничната вечер завърши с коктейл, на който директорът на ОДК – Кърджали връчи благодарствени писма на областния управител, кмета на Кърджали, директори на учебни заведения, институции и медии, сред които и Общинско радио – Кърджали, партньор на ОДК повече от 25 години.