Голям интерес в Бурса към изнесения приемен ден на кмета на Ардино инж. Изет Шабан

Гюнер ШЮКРИ

При голям интерес премина организираният от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан изнесен приемен ден в Бурса. По време на инициативата,

която се проведе в рамките на проекта „Среща на поколения – Ардинци“ в сградата на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в квартал „Ихсание“, изселниците имаха възможност да поставят своите въпроси и проблеми на инж. Изет Шабан. Сред тях имаше ардинци, които са се изселили в Бурса през периода от далечната 1951 до 1989 година. Поставени бяха въпроси свързани за облекчаване на условията за придобиване на двойно гражданство, както и въпроси, свързани с благоустрояване на населени места, социална политика, бит, традиции. Изселниците от Бурса споделиха своето удовлетворение от организирания приемен ден. Те заявиха, че подобни хубави инициативи осигуряват възможност за обсъждане на актуални и важни въпроси и проблеми на изселниците в Турция. Те изразиха и задоволството си от работата и усилията, които полага ръководството на община Ардино за подобряване на жизнения стандарт на жителите й.

От своя страна, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан заяви, че идеите, предложенията и проблемите на изселниците от Ардино, живеещи в Бурса, са много важни и ще търси начин за тяхното реализиране и решаване. „Радвам се, че интересът към изнесения приемен ден е голям, така лично мога да се срещна с нашите съграждани-изселници и да чуя тревогите им. Тези срещи ще ни сближат един с друг. Целта ни е да бъдем заедно, да се срещнем очи в очи, да се сплотим, да задълбочим нашите взаимоотношения и също така да направим нашия живот по качествен“, заяви инж. Изет Шабан. Той уточни, че само един ден не е достатъчен, за да се срещне с всички, но всеки, който желае може да осъществи връзка с него по съответните социални канали.

Източник ->